fbpx
fien

Kestävä kehitys

Tarina-Asun kestävä kehitys pohjautuu pieniin varastomääriin, joustavaan tuotantoon, Suomessa valmistettuna, vastaamaan asiakkaiden kysyntään.

Annamme arvoa sille, että vaatteella on suomalaiset juuret ja tekijöillä kasvot.

Tarina-Asun vaatteet muodostavat aikaa kestävän malliston – eivät hetkessä vanhenevaa pikamuotia. Vaatteet ja materiaalit ovat pitkäikäisiä. Päämateriaalimme on pellava, joka on vastuullisimpia tekstiilimateriaaleja sillä se ei vaadi kastelua kasvaakseen. Tarina-Asun vaatteet valmistetaan uniikista, ainoastaan Tarina-Asulle kudotusta pellavakankaasta. Käyttämämme pellavakankaan parhaat ominaisuudet ovat sen eläväpintainen, valmistusvaiheessa rypistetty ja valmiiksi kutistettu kangas. Se on myös ihanteellinen materiaali vaatteisiin, sillä pellava on hyvin hengittävä, kestävä ja ekologinen valinta.

Vaatteemme valmistetaan itsenäisillä pientuottajilla Suomessa. Asut ommellaan Lappeenrannassa ja Saarijärvellä. Päästöjen minimoiseksi kankaiden tai valmiiden vaatteiden kuljetuksissa ei käytetä missään vaiheessa tuotantoprosessia lentorahtia. Pakkausmateriaalimme ovat biohajoavia, emmekä käytä muovia missään vaiheessa pakkaus- tai kuljetusprosessia. Pakkauspussien liimat sekä painatuksiin käytettävät värit ovat kaikki elintarvikekelpoisia. Tarina-Asun pakkauspussit, painettuna tai ilman soveltuvat suoraan esim. kompostipussiksi.